Efecto de la intensidad lumínica, temperatura y salinidad sobre el crecimiento de la microalga Isochrysis galbana (Clon T-ISO)
Contenido principal del artículo
Resumen
Descargas
Detalles del artículo
Citas
Armstrong, J.E. y J.A. Calder. 1978. Inhibition of light-induced pH increase and O2 evolution of marine microalgae by water-soluble components of crude and refined oils. Appl. Environ. Microbiol. 35: 858-862.
Bermúdez, J., C. Lodeiros y E. Morales. 2002. Producción de biomasa de la microalga marina Chroomonas sp., en función del pH, intensidad luminosa y salinidad. Bol. Inv. MAr. Cos. 31: 167-185.
Bourne, N., C.A. Hodgson y N.C. Whyte. 1989. A manual for scallop culture in British Columbia. Canadian technical report of fisheries and aquatic sciences 1694, 215p.
Brown, M., S. Jeffrey, J. Volkman y G. Dunstan. 1997. Nutritional properties of microalgae for mariculture. Aquaculture 151: 315-331.
Dawson, E.Y. 1966. Marine botany. An Introduction. Holt, Rinehart y Winston, Inc. New York: 242-259.
Delgado, G. 1993. Guía para el cultivo de microalgas. Instituto Nacional de Pesca. Guayaquil. 50 p.
Fernández-Reiriz, M.J., A. Pérez-Camacho, M. J. Ferreiro, J. Blanco, M. Planas, M. J. Campos y U. Labarta. 1989. Biomass production and variation in the biochemical profile (total protein, carbohydrates, RNA, lipids and fatty acids) of seven species of marine microalgae. Aquaculture 83: 17-37